marianettiin2”Haluan olla mukana vapaaehtoistyössä, jossa koen tekeväni jotakin konkreettista ihmisten hyväksi. Naisten Linja on matalan kynnyksen palvelu, jossa päivystysvuorollani annan soittajille apua, tukea ja ennen kaikkea läsnäoloni kuuntelijana. Olen itse vaikeissa elämäntilanteissa saanut keskusteluapua eri tahoilta ja koen siksi asioista puhumisen tärkeänä askeleena kohti parempaa elämää. Mielestäni Naisten Linja tekee yhteiskunnallisesti tärkeää työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Naisten Linja antaa tietoa väkivallasta ja tarjoaa väkivaltaa kokeneille naisille, tytöille sekä heidän läheisilleen tilan, jossa väkivallasta voi puhua turvallisesti ja luottamuksellisesti.”

Maria, 38, suunnittelija

 

tuttanettiin2”Kun jäin työttömäksi, loppui yhtäkkiä vuosikymmenien kiire elämässäni. Kiinnostuin vapaaehtoistyöstä, koska halusin tehdä jotain merkityksellistä; antaa oman panokseni. On tärkeää, että jokaisella väkivaltaa kokeneella tytöllä tai naisella on edes joku taho, johon voi ottaa yhteyttä, ja jossa kuunnellaan ja autetaan selviytymään vaikeassa tilanteessa, tai edes vain jutellaan. Naisten Linjalla olen saanut laajan ja kattavan koulutuksen, joka tukee hienosti toimintaani päivystäjänä. Olen myös tutustunut moniin mielenkiintoisiin ihmisiin.”

Tutta, 60, osastopäällikkö

 

riikkanettiin2”Lähdin mukaan Naisten Linjan toimintaan, sillä omassa elämässä kaikki asiat olivat hyvin ja koin, että minulla on voimavaroja olla muille avuksi. Naisten Linjalla olen päässyt tekemään jotain, millä on oikeasti merkitystä. On hienoa tukea, auttaa ja olla läsnä. Toivon väkivallatonta elämää kaikille. Naisten Linjalla pystyn konkreettisesti vastustamaan väkivaltaa, tukemalla ja auttamalla vaikeassa elämäntilanteessa olevia naisia. Olen ylpeä saadessani toimia Naisten Linjan vapaaehtoisena.”

Riikka, 32, tuotantosihteeri

 

paivinettiin2”Naisten Linjan päivystäjänä toimiminen on konkreettinen tapa toimia naisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Naisiin kohdistuva väkivalta on edelleen varjeltu ja vaiettu ilmiö, johon on vaikea saada asiantuntevaa apua. Naisten Linjan toiminta ja ideologia vastaavat käsitystäni naisten asemasta yhteiskunnassa ja tarjoaa väylän olla mukana sekä rakenteellisessa että välittömässä vuorovaikutustyössä.”

Päivi, 56, yliopettaja