Päivystäjäksi Naisten Linjalle?

Naisten Linjan puhelin- ja nettipalvelut perustuvat koulutettujen vapaaehtoisten työhön. Vapaaehtoisina päivystäjinä toimii naisia, jotka haluavat auttaa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia ja tyttöjä.

Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Puhelin- ja nettipalveluissa naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, purkaa kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Vuonna 2015 palvelut tavoittivat yhteensä yli 1500 naista.

Koulutamme joka vuosi uusia vapaaehtoisia. Vuoden 2016 koulutus on täynnä. Voit kuitenkin kertoa kiinnostuksestasi, niin otamme sinuun yhteyttä ensimmäisten joukossa, kun kokoamme koulutusryhmää vuodelle 2017.

Miten vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoiset valitaan henkilökohtaisen haastattelun perusteella, ja koulutetaan sen jälkeen tehtävään. Päivystäjän tulee olla täysi-ikäinen ja pystyä palvelemaan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Päivystys tapahtuu Helsingissä.

Emme edellytä mitään tiettyä pohjakoulutusta tai kokemusta. Toiminnassamme on mukana taustaltaan hyvin erilaisia, eri ikäisiä naisia, jotka haluavat auttaa toisia naisia ja tyttöjä. Mahdollisten omien väkivaltakokemusten tulee kuitenkin olla selvitettyinä, ettei tehtävä muodostu liian raskaaksi.

Koulutamme joka syksy uusia vapaaehtoisia. Tarjoamme kattavan koulutuksen, jossa käsitellään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ihmisoikeusloukkauksena, väkivaltaa kokeneiden naisten moninaisuutta sekä väkivallan muotoja ja niiden vaikutuksia naisen tai tytön elämään.

Koulutuksen lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille työnohjauksen, täydennyskoulutuksia, yhteisiä virkistystapahtumia ja Naisten Linjan lämminhenkisen, innostuneen porukan.

Lue mitä Naisten Linjan vapaaehtoiset itse kertovat työstään!

Ilmoittaudu mukaan!

Noora Siivonen, koulutuskoordinaattori

noora.siivonen@naistenlinja.fi
p. 050-377 7861

Kaisu Lumme, Oulun toiminnan koordinaattori

oulu@naistenlinja.fi
p. 050-4015312

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Paikkakunta

HelsinkiOulu

Lisätietoja