Vapaaehtoiseksi Naisten Linjalle?

Naisten Linjan vapaaehtoisina toimii naisia, jotka haluavat tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia ja tyttöjä.

Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Palveluissamme naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, purkaa kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Vuonna 2015 palvelut tavoittivat yhteensä yli 1500 naista.

Koulutamme joka vuosi uusia vapaaehtoisia. Tämän vuoden koulutus on jo alkanut, mutta mikäli olet kiinnostunut osallistumaan vuoden 2019 koulutukseen, ota yhteyttä!

Miten vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoiset valitaan ryhmähaastattelun perusteella ja koulutetaan sen jälkeen tehtävään. Naisten Linjan vapaaehtoisena voit toimia päivystäjänä ja halutessasi osallistua myös Naisten Linjan viestintä- ja vaikuttamistyöhön. Koulutus ja päivystys tapahtuvat Helsingissä.

Emme edellytä mitään tiettyä pohjakoulutusta tai kokemusta. Toiminnassamme on mukana taustaltaan hyvin erilaisia, eri ikäisiä naisia, jotka haluavat auttaa toisia naisia ja tyttöjä. Mahdolliset omat väkivaltakokemukset tulee kuitenkin olla käsitelty, ettei tehtävä muodostu liian raskaaksi.

Koulutamme joka syksy uusia vapaaehtoisia. Tarjoamme kattavan koulutuksen, jossa käsitellään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ihmisoikeusloukkauksena, väkivaltaa kokeneiden naisten moninaisuutta sekä väkivallan muotoja ja niiden vaikutuksia naisen tai tytön elämään.

Koulutuksen lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille työnohjausta, täydennyskoulutuksia, yhteisiä virkistystapahtumia ja Naisten Linjan lämminhenkisen, innostuneen yhteisön.

Lue mitä Naisten Linjan vapaaehtoiset itse kertovat työstään!

 

Katja Orpana, vapaaehtoistyön koordinaattori

katja.orpana@naistenlinja.fi
p. 050-377 7861

 

Hae mukaan vapaaehtoiskoulutukseen:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Lisätietoja