Sitten olin vapaasittenolin_kansi

“Sitten olin vapaa” on Naisten Linjan kirja, jossa väkivaltaa kokeneet naiset kertovat tarinansa.

“Sitten olin vapaa” nostaa selviytyjät näkyviin ja antaa äänen myös Naisten Linjan vapaaehtoisille auttajille ja aiheeseen uppoutuneille suomalaisille taiteilijoille. Kirja sisältää väkivallasta selviytyneiden naisten itsensä kertomia tarinoita ja tarinoiden innoittamaa taidetta tunnetuilta tekijöiltä.

Kirjaa tarvitaan, koska läheisen ihmisen tekemä väkivalta on Suomessa edelleen tabu. Väkivaltaa kokevat eivät tavallisesti jaa salaisuutta edes lähimmilleen, vaan yrittävät selviytyä yksin. Usein apua haetaan vasta äärimmäisessä tilanteessa. Tämän haluamme murtaa nostamalla selviytyjien tarinat näkyviin.

“Väkivaltaa kokenut tuntee usein syvää häpeää, pelkoa ja uupumusta. Moni ajattelee olevansa kokemuksensa kanssa yksin. Heille tämä kirja on pieni aarre, kuin vertaistuki käsilaukussa”, sanoo Naisten Linjan toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen.

Tarinat ja teokset on koottu Naisten Linjan Jaa salaisuus -kampanjassa vuosina 2013-14. Ne ovat totta ja tulevat lähelle.

Jaa salaisuus -taiteilijakaartissa ovat mukana matkan varrella olleet eri tavoin mm. Anja Snellman, Aino Venna, Meeri Koutaniemi, Mirel Wagner, Pertti Jarla, Samuli Putro, Antti Nylén, Timo Wright, Rakel Liekki, Kaarina Kuusisto-Lukkari, Iina Kuustonen, Elsa Saisio,Ville Tietäväinen ja Milla Paloniemi. Kirjaan on valittu mukaan kuvataidetta ja tekstejä, ja tietenkin väkivallasta selviytyneiden omia tarinoita.

Kirjan toteutuksesta ja joukkorahoituksen keräämisestä vastasi helsinkiläinen yhteiskunnalliseen viestintään ja journalismiin erikoistunut toimittajien ja valokuvaajien kollektiivi Noon ry.
www.noonkollektiivi.fi


Kirja on loppuunmyyty.