Apua on tarjolla

Me Naisten Linjalla uskomme, että edessä on hyvää. Muutos on mahdollinen. Tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel ja puhua. Voit soittaa meille tai tulla mukaan ryhmiimme. Me lupaamme olla kanssasi koko matkan ajan.

Alle olemme koonneet listan myös muista auttavista puhelimista, nettitukiryhmistä ja kriisikeskuksista, joista saattaa olla Sinulle tukea ja hyötyä.

Naisten Linja ei vastaa linkkien sisällöstä.

Turvakodit, kriisipuhelin- ja auttavat puhelinpalvelut ja muu vertaistuki naisille.

Esteettömät turvakodit sijaitsevat Lahdessa, Oulussa, Vaasassa ja Mikkelissä.
Turvakotien avopalveluista löydät tietoa täältä.

Nettiturvakoti, verkkopalvelu väkivallan kaikille osapuolille tarjoaa tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä.

Monika-Naiset Liitto, erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille

Viola – väkivallasta vapaaksi, Etelä-Savon alueella toimiva perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö.

Tukikeskus Varjo, palveluita eron jälkeisen vainon eri  
osapuolten tueksi.

SERI-tukikeskus  on seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Palvelu sisältää oikeuslääketieteellisen näytteenoton raiskauksen uhrilta, tilanteen kokonaisarvion, tuen lähipäivien selviytymiseen, psyykkistä tukea traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen ja hoidon jatkosuunnitelman.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. Verkkosivujen ohella toimii Tukinaisen kriisipuhelin sekä erilaiset tukiryhmät.

MLL:n Turvaverkko Helsinki tarjoaa matalan kynnyksen apua perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille aikuisille ja/tai lapsille.

Suomen Mielenterveys ry:n kriisivastaanotot auttavat erilaisissa kriiseissä. Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa välitöntä keskusteluapua kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen numerossa 09 2525 0111.

Rikosuhripäivystys (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.

Nollalinja on maksuton 24/7 auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjan päivystäjien kanssa voit keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kuntien ja kaupunkien sosiaalipäivystykset auttavat kiireellisessä sosiaalipalvelujen tarpeessa. Lähimmän sosiaalipäivystyksen yhteystiedot löytyvät puhelinluettelosta tai kunnan sosiaalitoimen verkkosivuilta.

Ensikodit antavat tukea vanhemmuuteen, elämänhallintaan ja itsenäiseen selviytymiseen. Turvakoti taas palvelee, jos haet apua pääasiassa lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan.

Maksutonta lakineuvontaa naisille, Naisasialiitto Unioni tarjoaa keskiviikkoisin maksuttoman suomenkielisen juristipäivystyksen naisille klo 17-19. Päivystys osoitteessa Bulevardi 11 A 1, Helsinki. Lisäksi juristeille voi soittaa klo 18.00 – 19.00 välisenä aikana, p. 09 643 158.

Päänavaus selviytymiseen on Sirkka Pertun toimittama teos väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille.

Uskalla olla, uskalla puhua on Minna Piispan toimittama teos vammaisten naisten kokemasta väkivallasta.

 

Muita tukiryhmiä:

Al-anon on tarkoitettu alkoholistien läheisille.

Amnestyn Joku raja! -kampanja on suunnattu naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Narsistien uhrien tuki ry tarjoaa tukea vertaistukiryhmissä sekä vertaistukipuhelimessa.

Nyyti ry tukee tiede- ja taidekorkeakouluopiskelijoita useissa kaupungeissa.

Ehyt ry:n päihdeneuvonta  tarjoaa päihdeneuvontapalvelua anonyymisti ja ilmaiseksi – vuorokauden  ympäri, vuoden jokaisena päivänä numerosta 0800 900 45.

Seta ry tiedottaa, auttaa ja kampanjoi seksuaalisen tasa-arvon puolesta. Seta tarjoaa monenlaista tukea ja apua lesboille, homoille, bi-seksuaaleille ja transihmisille, myös puhelimitse.

Transtukipiste, Maarit Huuska, Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä, puh. 050 913 3278 (ti 14-16).

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry:llä  on lakimiespäivystys, puhelinneuvontaa sekä ryhmätoimintaa Helsingissä.

Suomen Delfins ry on lapsuudessa seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneiden aikuisten, heidän läheistensä sekä ammattiauttajien etujärjestö.

Naisten kulma on rikostaustaisten romaninaisten oma tila.

Romano Mission kautta löytyy romaninaisille suunnattua tietoa, myös esimerkiksi lastenkoteja ja auttavia palveluita.

Kriminaalihuollon tukisäätiö tukee vankeja elämänhallinnassa ja asunnon etsinnässä.

Portti vapauteen on opas- ja vertaistukisivusto vangeille, vapautuville, heidän läheisilleen ja alan ammattilaisille.

 

Tukea netissä:

Apua.info antaa tukea jaksamiseen erilaisissa kriisitilanteissa. Sivuilta löytyy myös erilaiset kriisipuhelin- ja auttavien puhelimien numerot.

Nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Naistenkartano ry:n sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat naisia heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Nettiturvakoti verkossa sijaitseva turvakoti, josta löytyy neuvontaa, keskustelufoorumi ja tietoa väkivallasta.

Nettivihje -sivuston kautta kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen internetissä olevasta, lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä toiminnasta tai materiaalista. Tätä voivat olla esimerkiksi seksuaaliset kuvat tai videot, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria.

Tukinet – kriisikeskus netissä.

 

Apua väkivallantekijöille:

Lyömätön Linja Espoossa auttaa miehiä, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Miehen Linja tarjoaa apua maahanmuuttajamiehille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Jussi-työ apua miehille, jotka haluavat ehkäistä tai lopettaa väkivallan käytön lähisuhteissaan

Nettiturvakoti tietoa myös väkivaltaa käyttävälle miehelle.

Maria Akatemia tarjoaa apua naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa

 

Seurakunta:

Diakoniatyö on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tarjoamaa apua erilaisissa kriisitilanteissa oleville ihmisille. Kirkon Palveleva Puhelin on kriisipuhelin, joka auttaa ja kuuntelee elämän vaikeissa tilanteissa.

Kirkon perheasiain neuvottelukeskukset antavat keskusteluapua elämän erilaisissa kriiseissä.

Kirkon keskusteluapu on mahdollisuus purkaa kaikkia mieltä painavia asioita. Suomenkielinen päivystys numerossa 0400 22 11 80 on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka.