Asiantuntemusta ja kokemusta

Naisten Linja on valtakunnallinen, maksuton neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Palvelu on perustettu vuonna 2002.

Palvelun taustaorganisaatio on Naisten Linja Suomessa ry, Kvinnolinjen i Finland rf, joka on poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys.

Toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön. Suurin rahoittajamme on Raha-automaattiyhdistys.

Suomessa naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä ja salaista. Noin 30 prosenttia suomalaisista naisista ja tytöistä kokee vuosittain joko henkistä, fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa. Vain yksi kymmenestä naisiin kohdistuvasta väkivaltatapauksesta tulee poliisin tietoon. Joka kolmas nainen ei kerro väkivallasta kenellekään.

Väkivallan seurauksista selviytymisessä ensimmäinen keskustelu on usein ratkaisevin. Naisten Linjaan yhteyttä ottavat, väkivallan mykistämät naiset ja tytöt kokevat olevansa umpikujassa. Joillakin yhteydenotto johtaa turvakotiin, joku toinen eroaa, kolmas tekee rikosilmoituksen, neljäs menee kouluterveydenhoitajan puheille. Jokainen selviytymispolku vaatii ensimmäisen askeleensa.