KVINNOLINJEN

För kvinnor. Mot våld. Nu och alltid. Kvinnolinjen.

”Det kändes underbart att få prata utan att bli skuldbelagd. Det var en stor lättnad. Jag borde ha ringt ren för flera år sen, innan situationen blev så här svår. Jag visste inte förut att det finns en sån här Kvinnolinje. Det var en fantastisk upptäckt, tack!” -feedback från uppringare

Kvinnolinjen finns till för alla kvinnor och flickor som har upplevt våld, hot eller rädsla.
I telefonen svarar kvinnor som är frivilliga och har utbildats av Kvinnolinjen. Samtalen är konfidentiella och avgiftsfria.

Du behöver inte fundera på om du har utsatts för psykiskt eller fysiskt våld eller för sexuella trakasserier eller gräl som urartat i våldsamheter. Förövaren kan vara vem som helst – din make, din tidigare partner, din granne eller en helt obekant person. Du kan ringa också om du oroar dej för en närstående. Det räcker att du vill tala om våld.

Vi är på din sida. Vi lyssnar på dej. Om du vill ha råd lyckas det också: vi ger dej anvisningar om hur du kan få skydd eller hjälper dej att hitta tjänster på din egen ort.

När du ringer till Kvinnolinjen är det du som beslutar hur mycket du vill berätta om dej själv. Ditt telefonnummer registreras inte i något som helst skede hos Kvinnolinjen, inte heller bandas samtalen. Samtal som i Finland rings till Kvinnolinjen är avgiftsfria och syns inte i telefonräkningen.

”Tack. Saker och ting klarnade för mej. Jag har inte förmått mej till att ringa upp en enda bekant, för jag har skämts så över att jag igen är ett offer” -feedback från uppringare

KVINNOLINJEN 0800 02400

på finska måndag till fredag 16-20
på engelska fredagar 16-20

Ibland är det kö på telefonlinjen. Ge inte upp, ring på nytt! Du kan ta kontakt också via nätet.

FRÅGOR OCH SVAR

Ibland är det lättare att skriva än att prata.

Fråga oss och vi svarar.

Är någon kvinna du känner utsatt för våld i sitt parförhållande?

En handbok för familjemedlemmar, vänner och grannar.