Kaikki asiat eivät ole yksityisiä. Joka kolmas nainen Suomessa kokee väkivaltaa. Kerro meille Sinun tarinasi.

Haluatko kertoa omasta väkivaltakokemuksestasi? Kertomalla oman tarinasi anonyymisti voit auttaa muita naisia selviytymään väkivallasta.

Naisten Linja ja muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala yhteistyössä tulkitsevat tanssija-koreografi Minna Tervamäen kanssa tositarinoihin perustuen kolme tarinaa väkivallasta. Linnan juhlien ylellisten asujen suunnittelijana tunnetun Pahkalan teoksista syntyy kolmen uniikkiasun visuaalinen kokonaisuus. Kampanja lanseerataan kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä sunnuntaina 25.11.2018 Kampin kauppakeskuksessa.

Haluamme rikkoa hiljaisuuden ja lisätä tietoisuutta parisuhdeväkivallasta tuomalla naisten tarinat suuren yleisön ja päättäjien eteen Suomen itsenäisyyspäivänä. Toivomme näkevämme asut Presidentin linnan juhlassa. Koemme tärkeäksi että aiheemme tavoittaa päättäjät ja että ymmärrämme, kuinka yleistä parisuhdeväkivalta Suomessa on.

Projekti on hyväntekeväisyyskampanja Naisten Linjan toiminnan tueksi eikä sillä ole kaupallista tavoitetta. Projektin muotikuvauksesta vastaa valokuvaaja Satu Mali. Tavoitteemme on tukea naisia selviämään väkivallasta ja tehdä Naisten Linjan toimintaa tutuksi tuen tarjoajana. Kampanjan toteutuksen mahdollistavat Hotelli Helka ja Eurokangas.

Voit kirjoittaa tarinasi vapaamuotoisesti allaolevaan lomakkeeseen. Kertomuksia käytetään osana kampanjaa, Naisten Linjan verkkosivuilla sekä kampanjan tiedotuksessa. Kertomuksista muutetaan tunnistetiedot eikä niistä niistä ole mahdollista tunnistaa kirjoittajaa.


VIEW 2.0, Suunnittelija Anne-Mari Pahkala, Kuvaaja Dasha Pears


Jos toivot tukea tämän hetkiseen tilanteeseesi, otathan yhteyttä Naisten Linjaan.

TIEDOTE 12.9.2018
Julkaisuvapaa heti


SE KOLMAS.

Naiset jakavat tarinansa osallistavaan taideprojektiin auttaakseen muita naisia väkivallasta toipumisessa.

Suomalaiset tilastot näyttävät synkiltä – joka kolmas nainen kokee väkivaltaa. Naisten Linja ja muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala tulkitsevat tanssija-koreografi Minna Tervamäen kanssa suomalaisten naisten tositarinoihin perustuen kolme tarinaa parisuhdeväkivallasta. Linnan juhlien ylellisten asujen suunnittelijana tunnetun Pahkalan teoksista syntyy kolmen uniikin asun visuaalinen kokonaisuus. Muotikuvauksista vastaa valokuvaaja Satu Mali.

Se kolmas. -kampanjassa julkaistavien tarinakokonaisuuksien toivotaan herättävän keskustelua avunsaannin haasteellisuudesta Suomessa sekä tavoittavan niitä tahoja, jotka voivat auttaa kehittämään palveluita väkivallan ennaltaehkäisemiseksi ja väkivaltaa kohdanneiden auttamiseksi. Lisäksi kampanjan avulla pyritään näyttämään väkivaltaa uudesta näkökulmasta, taiteen keinoin.

“Tavoitteeni on tuoda tarinoiden kirjoittajan tunnemaailmaa osaksi asun visuaalisuutta oman tulkintani kautta. Haastan itseni kertomaan kirjoittajan kokemuksesta visuaalisen muotokielen avulla. Asuissa tulee näkymään kirjoittajan kokemuksia väkivallan jättämistä jäljistä, se voi olla esimerkiksi höyhenen hentoa särkyvyyttä, lohdullisuutta tai jo varttuneempaa itsenäisen naisen vahvuutta”, Anne-Mari Pahkala kertoo.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten tarinoita on kerätty Naisten Linjan kotisivuilla heinäkuusta lähtien ja niitä on tähän mennessä lähetetty lukuisia. Kirjoittajat ovat kokeneet hyvin monitasoisesti väkivallan eri muotoja, joissa toipumisprosessit ovat eri vaiheissa. Useat tarinat on kirjoitettu omistuskirjoituksena toisille samankaltaisissa tilanteissa olleille tai oleville naisille. “Mielestäni kiehtova lähestymiskulma projektissamme on myöskin se, että ydintiimimme lisäksi projektia on toteuttamassa valtava määrä naisia, joita en koko yhteistyömme aikana kuitenkaan tule kasvotusten tapaamaan. Jokainen tarina on äärettömän tärkeä ja on osana rakentamassa merkityksellistä, suurempaa kokonaisuutta. Antamalla tarinansa, kirjoittajat ovat mahdollistaneet koko kampanjan”, Pahkala jatkaa.

Puvut ja niiden inspiraationa toimineet tarinat saatetaan yleisön nähtäville kauppakeskus Kampin keskiaukiolla naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11.2018.

Projekti on hyväntekeväisyyskampanja Naisten Linjan toiminnan tueksi eikä sillä ole kaupallista tavoitetta. Tavoitteena on tukea naisia toipumaan väkivallasta ja tehdä Naisten Linjan toimintaa tutuksi tuen tarjoajana. Kampanjan toteutuksen mahdollistavat Hotelli Helka ja Eurokangas.

Haastattelupyynnöt:
Johanna Storck / Naisten Linja, 050 358 4009, johanna.storck@naistenlinja.fi
Anne-Mari Pahkala, 050 313 0044, annemaripahkala@gmail.com

Naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina.