Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Voit tulla ryhmään koska tahansa, vain yhdeksi kerraksi tai osallistua useampaan. Ryhmässä sinun ei tarvitse kertoa omaa nimeäsi eikä yksi osallistuminen velvoita sinua käymään jatkossa. Saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Kokoontumispäivämäärät keväällä 2019 ovat 17.1., 31.1., 14.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4. ja 9.5.

Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 18.00-19.45 Aivoliiton tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A , 00100 Helsinki.

Lisätietoja saat Naisten Linjan toimistolta (09) 436 1008 tai sähköpostitse toimisto@naistenlinja.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Olo-Turva jooga

Keho muistaa väkivallan, pahat sanat ja teot. Naisten Linjan ja Olo-Tilan joogaryhmä auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita naisia löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen.

Onko kehoosi kajottu vasten tahtoasi tai onko kehonkuvaasi loukattu? Onko sinun vaikeaa hahmottaa kehoasi tai suhtautua siihen? Haluatko, että kokemuksesi ei enää määrittele sinua ja suhtautumistasi omaan kehoosi? Toivotko, että voisit kokea vartalosi kauniina ja arvokkaana?

Väkivallan jälkeen oman kehon arvostaminen, terveiden rajojen vetäminen sekä kehon viestien kuuleminen on usein vaikeaa. Kehonhahmotusongelmat, selittämättömät pääkivut, lihaskivut, vaikeudet rentoutua, yli- tai alivirittyneisyys, uniongelmat sekä haasteet tunnistaa oman kehon tarpeita ovat tyypillisiä väkivallan seurauksia. Kurssimme tarkoituksena on auttaa erimuotoista väkivaltaa kokeneita suhtautumaan omaan kehoonsa lämmöllä ja hyväksyen.

Kurssi on tarkoitettu väkivaltaa tai häirintää kokeneille naisille, jotka ovat jo käsitelleet kokemaansa esimerkiksi puhumalla tai kirjoittamalla ja ovat kiinnostuneita jatkamaan toipumista kehollisesti. Kurssia ei suositella henkilöille, joiden kokemus väkivallasta on vielä tuore.

Kevään 2019 Olo-Turva joogakurssi alkaa 27.2. ja päättyy 24.4. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.00 yhteensä seitsemän kertaa. 3.4. ja 10.4. on tauko.

Kurssin tarkoituksena on purkaa väkivallan kehoon jättämää jännitystä ja stressiä lempeillä joogaliikkeillä, rentoutusharjoituksilla, syvävenytyksillä, hengitykseen hiljentymisellä ja hyväksyvää läsnäoloa opettelemalla. Kurssin vetäjänä toimii Vijnana-joogaopettaja Jutta Niala, jolla on vankka osaaminen myös traumaa kokeneitten ihmisten ohjaamisesta. Lisäksi paikalla on Naisten Linjan työntekijä. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista.

Kurssi on räätälöity nimenomaan väkivaltaa kokeneille naisille ja se on osallistujilta saamiemme palautteiden mukaan edistänyt toipumista. Haluamme tarjota sinulle voimaa ja apua kehosi rajojen löytämiseksi. Kehosi on turvapaikkasi, sinun voimavarasi, ja se kuuluu juuri sinulle.

“Parasta oli kurssilla vallinnut rauhallisuus ja hyväksyvä ilmapiiri. Minulle teki hyvää saada tulla muiden ihmisten seuraan ja kokea, että minua tai kehoani ei tuomita tai arvostella.”

“Kiitos, että tällaiselle kurssille sai osallistua ja loitte sinne niin turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin. Koin itseni siellä arvokkaaksi ja sain sen myötä uudenlaista rauhaa ja myötätuntoa elämääni. Tämä kurssi teki minulle hyvää ja olen todella iloinen, ja hieman ylpeäkin, että uskalsin tehdä jotain itselleni vaikeaa ja osallistua siihen. Iso kiitos teille kaikille!”

– Palaute Olo-Turva -kurssin osallistujalta syksyllä 2018

Hakuaika on päättynyt 10.2. Kurssille otetaan 15-25 osallistujaa.

Kurssin kokonaishinta on 35 euroa. Mikäli hinta on kynnyskysymys kurssille osallistumiseen, perustele hakemuksessa miksi haet maksuvapautusta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne hävitetään kurssin päätyttyä. Otamme hakijoihin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Ennen kurssin alkamista lähetämme osallistujille tarkemmat tiedot kurssista.

Olen selviytyjä – Suljettu ryhmä

”Oli ihanaa kun sai itse puhua, ilman että yhtään syyllistettiin, tämä helpotti kovasti.”

Vertaisryhmästä tukea parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille – suljettu ryhmä Olen selviytyjä alkaa lokakuussa

Henkinen ja fyysinen väkivalta jättävät jälkiä, jotka vaikuttavat naisen koko elämään. Oma elämäntarina voi tuntua vieraalta. Kipeimmät haavat ovat ihon alla, katseilta piilossa. Käännä tänä syksynä uusi sivu ja tule käsittelemään kokemaasi väkivaltaa turvalliseen ryhmään, saman kokeneiden naisten kanssa.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnattu Olen selviytyjä -ryhmä tarjoaa turvallisen tilan väkivaltakokemusten käsittelyyn. Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin Helsingin keskustassa. Ryhmä pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Ryhmää ohjaavat kokeneet ammattilaiset.

Ryhmä tarjoaa tilan traumaattisten kokemusten käsittelylle kiireettömästi ja vertaisryhmässä. Haluamme tarjota ryhmäläisillemme voimia arjen keskelle ja tukea heitä väkivaltakokemuksista toipumisessa. Etsimme yhdessä ryhmäläisille sopivia turvallisia selviytymiskeinoja. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Jokainen osallistuja säätelee itse, kuinka paljon henkilökohtaisia kokemuksiaan haluaa jakaa ryhmässä. Turvallisen ilmapiirin luomiseksi ryhmällä on selkeät säännöt ja rutiinit.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 31.10.-19.12.2018 klo 17-19

Täytä sähköinen hakulomake 7.10. mennessä ja ryhmänohjaajat ottavat sinuun yhteyttä. Olen selviytyjä -ryhmän osallistujat valitaan puhelinhaastattelujen perusteella. Haastattelussa kartoitetaan hakijan motivaatio, riittävä jaksaminen ja mahdollisuus sitoutua ryhmään. Puhelussa kartoitetaan myös asiakkaan väkivaltahistoria sekä mahdollinen akuutti kriisitilanne. Kerrothan haastattelussa, mikäli tarvitset lapsenvahtia lapsellesi ryhmän tapaamiskertojen ajaksi.

Olen selviytyjä -ryhmää ohjaavat kaksi väkivaltatyön ammattilaista.

“Aikansa se vie ja jäljet eivät varmaankaan koskaan unohdu. Tärkeintä on, etten leimaa enää itseäni hakatuksi naiseksi, vaan väkivallasta selviytyjäksi. Minä selviän.”