Olen selviytyjä -ryhmä

“Ryhmässä sai uusia näkökulmia ja työkaluja omaan arkeen sekä pääsi turvallisesti kertomaan omista ajatuksista ja kokemuksista.”

Väkivallasta toipuu, kun siitä uskaltaa puhua. Vertaistukiryhmässä sinun ei tarvitse pelätä syyllistämistä tai sitä, ettei sinua uskota. Voit rauhassa ja omin sanoin alkaa kertoa väkivallan kokemuksistasi ja edistää omaa toipumistasi turvallisessa tilassa.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnatussa Olen selviytyjä -ryhmässä voit luottamuksellisesti keskustella väkivaltakokemuksista toisten samaa kokeneiden kanssa. Olet tervetullut ryhmään, oli parisuhteessa kokemasi väkivallan muoto sitten fyysistä, henkistä, seksuaalisuutta loukkaavaa, digitaalista tai useampaa näistä.

Ryhmässä toipumista edistetään keskustelun lisäksi myös toiminnallisten menetelmien avulla. Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin Helsingin keskustassa. Ryhmä pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Ohjaajina toimivat pitkän linjan väkivaltatyön ammattilaiset Pia Puu Oksanen ja Minna Selänniemi.

Vertaisryhmä tarjoaa tilan traumaattisten kokemusten jakamiseen kiireettömästi vertaisten kanssa. Haluamme tarjota ryhmäläisillemme voimia arjen keskelle ja tukea heitä väkivaltakokemuksista toipumisessa. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen, turvallisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Jokainen osallistuja säätelee itse, kuinka paljon henkilökohtaisia kokemuksiaan haluaa jakaa ryhmässä.

Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa keskiviikkoisin klo 18-19:30 seuraavina iltoina:

23.9., 30.9., 7.10., 14.10., 21.10., 28.10., 4.11., 11.11. ja 18.11.

Haku ryhmään on auki 10.-30.8. Hakulomakkeeseen pääset täältä. Ryhmänohjaajat ottavat sinuun yhteyttä ja osallistujat valitaan puhelin- tai videohaastattelujen perusteella. Haastattelussa kartoitetaan hakijan motivaatio, riittävä jaksaminen ja mahdollisuus sitoutua ryhmään. 

Ryhmän on tarkoitus kokoontua kasvokkain turvaväleillä, mutta mikäli koronatilanne muuttuu, tapaamme etänä Zoom-ohjelman välityksellä. Riskiryhmiin kuuluvien on myös mahdollista osallistua tapaamisiin etänä.

“Tämä ryhmä oli tuki ja rohkaisu mennä eteenpäin oman selviytymisen saralla .”

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Syksyllä avoin ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 18-19:45 13.8.-17.12. välisenä aikana Aivoliiton tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Olo-Turva jooga

Keho muistaa väkivallan, pahat sanat ja teot. Naisten Linjan ja Olo-Tilan kevään joogaryhmä auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita naisia löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen.

Onko kehoosi kajottu vasten tahtoasi tai onko kehonkuvaasi loukattu? Onko sinun vaikeaa hahmottaa kehoasi tai suhtautua siihen? Haluatko, että kokemuksesi ei enää määrittele sinua ja suhtautumistasi omaan kehoosi? Toivotko, että voisit kokea vartalosi kauniina ja arvokkaana?

Oman kehon arvostaminen, terveiden rajojen vetäminen sekä kehon viestien kuuleminen on usein vaikeaa. Kehonhahmotusongelmat, selittämättömät pääkivut, lihaskivut, vaikeudet rentoutua, yli- tai alivirittyneisyys, uniongelmat sekä haasteet tunnistaa oman kehon tarpeita ovat tyypillisiä väkivallan seurauksia. Kurssimme tarkoituksena on auttaa suhtautumaan omaan kehoonsa lämmöllä ja hyväksyen.

KEVÄÄN 2020 JOOGAKURSSI SIIRTYY SYKSYLLE

Naisten Linjan ja Olo-Tila -joogakoulun yhteinen Olo-Turva -joogakurssi väkivaltaa tai häirintää kokeneille naisille siirtyy syksyyn. Kevään aikana lähetetyt hakemukset pysyvät voimassa syksyn kurssille. Olemme kaikkiin hakemuksen jättäneisiin yhteydessä ja tiedotamme joogakurssin uusista aikatauluista niiden varmistuessa.