Ryhmätoiminnassamme ja palveluissamme on muutoksia keväällä 2020 koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää täältä.

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Voit tulla ryhmään koska tahansa, vain yhdeksi kerraksi tai osallistua useampaan. Ryhmässä sinun ei tarvitse kertoa omaa nimeäsi eikä yksi osallistuminen velvoita sinua käymään jatkossa. Saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

AVOIMEN RYHMÄN KOKOONTUMISET KEVÄÄLTÄ PERUTAAN

Avoimen ryhmän loppukevään kokoontumiset perutaan. Ryhmän oli määrä kokoontua kevään aikana joka toinen torstai toukokuun loppuun saakka. Tiedotamme syksyn avoimen ryhmän aikatauluista myöhemmin tänä vuonna.  

Olo-Turva jooga

Keho muistaa väkivallan, pahat sanat ja teot. Naisten Linjan ja Olo-Tilan kevään joogaryhmä auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita naisia löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen.

Onko kehoosi kajottu vasten tahtoasi tai onko kehonkuvaasi loukattu? Onko sinun vaikeaa hahmottaa kehoasi tai suhtautua siihen? Haluatko, että kokemuksesi ei enää määrittele sinua ja suhtautumistasi omaan kehoosi? Toivotko, että voisit kokea vartalosi kauniina ja arvokkaana?

Oman kehon arvostaminen, terveiden rajojen vetäminen sekä kehon viestien kuuleminen on usein vaikeaa. Kehonhahmotusongelmat, selittämättömät pääkivut, lihaskivut, vaikeudet rentoutua, yli- tai alivirittyneisyys, uniongelmat sekä haasteet tunnistaa oman kehon tarpeita ovat tyypillisiä väkivallan seurauksia. Kurssimme tarkoituksena on auttaa suhtautumaan omaan kehoonsa lämmöllä ja hyväksyen.

KEVÄÄN 2020 JOOGAKURSSI SIIRTYY SYKSYLLE

Naisten Linjan ja Olo-Tila -joogakoulun yhteinen Olo-Turva -joogakurssi väkivaltaa tai häirintää kokeneille naisille siirtyy syksyyn. Kevään aikana lähetetyt hakemukset pysyvät voimassa syksyn kurssille. Olemme kaikkiin hakemuksen jättäneisiin yhteydessä ja tiedotamme joogakurssin uusista aikatauluista niiden varmistuessa.