Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Voit tulla ryhmään koska tahansa, vain yhdeksi kerraksi tai osallistua useampaan. Ryhmässä sinun ei tarvitse kertoa omaa nimeäsi eikä yksi osallistuminen velvoita sinua käymään jatkossa. Saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Kokoontumispäivät keväällä 2020

Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai 6.2. alkaen klo 18.00-19.45 Aivoliiton tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A , 00100 Helsinki.

6.2., 20.2., 5.3., 19.3., 2.4., 16.4., 30.4., 14.5. ja 28.5.

Lisätietoja saat Naisten Linjan toimistolta (09) 436 1008 tai sähköpostitse toimisto@naistenlinja.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Olen selviytyjä – Suljettu ryhmä

”Oli ihanaa kun sai itse puhua, ilman että yhtään syyllistettiin, tämä helpotti kovasti.”

Vertaisryhmästä tukea parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille

Henkinen ja fyysinen väkivalta jättävät jälkiä, jotka vaikuttavat koko elämään. Kipeimmät haavat ovatkin usein ihon alla, katseilta piilossa.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnattu Olen selviytyjä -ryhmä tarjoaa turvallisen tilan väkivaltakokemuksista keskusteluun toisten samaa kokeneiden kanssa. Ryhmässä toipumista edistetään keskustelun lisäksi myös luovien menetelmien avulla. Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin Helsingin keskustassa. Ryhmä pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Ohjaajina toimii kaksi väkivaltatyön ammattilaista.

Vertaisryhmä tarjoaa tilan traumaattisten kokemusten jakamiseen kiireettömästi vertaisten kanssa. Haluamme tarjota ryhmäläisillemme voimia arjen keskelle ja tukea heitä väkivaltakokemuksista toipumisessa. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen, turvallisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Jokainen osallistuja säätelee itse, kuinka paljon henkilökohtaisia kokemuksiaan haluaa jakaa ryhmässä.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin

Hakuajan alkaessa täytä sähköinen hakulomake. Ryhmänohjaajat ottavat sinuun yhteyttä ja osallistujat valitaan puhelinhaastattelujen perusteella. Haastattelussa kartoitetaan hakijan motivaatio, riittävä jaksaminen ja mahdollisuus sitoutua ryhmään.

Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa keskiviikkoisin klo 18-19:30:

30.10., 6.11., 13.11., 20.11., 27.11., 4.12., 11.12. & 18.12.

Hae mukaan tästä! Haku auki 21.10. sakka.

“Aikansa se vie ja jäljet eivät varmaankaan koskaan unohdu. Tärkeintä on, etten leimaa enää itseäni hakatuksi naiseksi, vaan väkivallasta selviytyjäksi. Minä selviän.”

Olo-Turva jooga

Keho muistaa väkivallan, pahat sanat ja teot. Naisten Linjan ja Olo-Tilan syksyn joogaryhmä 18-30-vuotiaille naisille auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen.

Onko kehoosi kajottu vasten tahtoasi tai onko kehonkuvaasi loukattu? Onko sinun vaikeaa hahmottaa kehoasi tai suhtautua siihen? Haluatko, että kokemuksesi ei enää määrittele sinua ja suhtautumistasi omaan kehoosi? Toivotko, että voisit kokea vartalosi kauniina ja arvokkaana?

Oman kehon arvostaminen, terveiden rajojen vetäminen sekä kehon viestien kuuleminen on usein vaikeaa. Kehonhahmotusongelmat, selittämättömät pääkivut, lihaskivut, vaikeudet rentoutua, yli- tai alivirittyneisyys, uniongelmat sekä haasteet tunnistaa oman kehon tarpeita ovat tyypillisiä väkivallan seurauksia. Kurssimme tarkoituksena on auttaa suhtautumaan omaan kehoonsa lämmöllä ja hyväksyen.

Syksyn 2019 Olo-Turva joogakurssi alkaa 18.9. ja päättyy 6.11. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.00 yhteensä seitsemän kertaa. 16.10. on tauko.

Kurssin tarkoituksena on purkaa väkivallan kehoon jättämää jännitystä ja stressiä lempeillä joogaliikkeillä, rentoutusharjoituksilla, syvävenytyksillä, hengitykseen hiljentymisellä ja hyväksyvää läsnäoloa opettelemalla. Kurssin vetäjänä toimii Vijnana-joogaopettaja Jutta Niala, jolla on vankka osaaminen myös traumaa kokeneitten ihmisten ohjaamisesta. Lisäksi paikalla on Naisten Linjan työntekijä. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista.

“Tulin lähes jokaiselle tunnille rauhattomana ja epätasapainoisessa, jopa epätoivoisessa olossa, mutta tunnin jälkeen tunsin kehossa voimakkaan muutoksen. Jos oma kehoni voisi jotenkin kertoa minulle, että kaikki on hyvin, niin se tunne oli fyysisesti sellainen. Parasta oli ehkä se, että löysin kokemuksen itseni kunnioittamisesta ja omista rajoista. Pysähdyin kuuntelemaan ja kuulin.

– Palaute keväältä 2019

Hakuaika päättyy 19.8. Kurssille otetaan 15-25 osallistujaa. Hae mukaan tästä.

Kurssin kokonaishinta on 35 euroa. Mikäli hinta on kynnyskysymys kurssille osallistumiseen, perustele hakemuksessa miksi haet maksuvapautusta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne hävitetään kurssin päätyttyä. Otamme hakijoihin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Ennen kurssin alkamista lähetämme osallistujille tarkemmat tiedot kurssista.