Avoin ryhmä jatkuu kevätkaudella!


Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

HUOM! Koronatilanteen takia syksyn viimeiset kokoontumiskerrat 3.12. ja 17.12. on peruttu, ja osallistujille on ilmoitettu tästä. Päivitämme tänne, kun kevään 2021 aikataulu selviää.

Ryhmä on yleensä kokoontunut joka toinen torstai klo 18-19:45 Helsingin keskustassa Aivoliiton tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A. Tulethan paikalle ajoissa ja oireettomana. Jos olet ilmoittautunut ryhmään, mutta et pääsekään paikalle, ilmoitathan meille.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella. Ryhmän kokoontumisissa huolehditaan turvaväleistä ja tarkasta hygieniasta. Osallistujille tarjotaan kasvomaskit.

Olen selviytyjä -ryhmä

“Ryhmässä sai uusia näkökulmia ja työkaluja omaan arkeen sekä pääsi turvallisesti kertomaan omista ajatuksista ja kokemuksista.”

Väkivallasta toipuu, kun siitä uskaltaa puhua. Vertaistukiryhmässä sinun ei tarvitse pelätä syyllistämistä tai sitä, ettei sinua uskota. Voit rauhassa ja omin sanoin alkaa kertoa väkivallan kokemuksistasi ja edistää omaa toipumistasi turvallisessa tilassa.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnatussa Olen selviytyjä -ryhmässä voit luottamuksellisesti keskustella väkivaltakokemuksista toisten samaa kokeneiden kanssa. Olet tervetullut ryhmään, oli parisuhteessa kokemasi väkivallan muoto sitten fyysistä, henkistä, seksuaalisuutta loukkaavaa, digitaalista tai useampaa näistä.

Ryhmässä toipumista edistetään keskustelun lisäksi myös toiminnallisten menetelmien avulla. Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin Helsingin keskustassa. Ryhmä pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Ohjaajina toimivat pitkän linjan väkivaltatyön ammattilaiset Pia Puu Oksanen ja Minna Selänniemi.

Vertaisryhmä tarjoaa tilan traumaattisten kokemusten jakamiseen kiireettömästi vertaisten kanssa. Haluamme tarjota ryhmäläisillemme voimia arjen keskelle ja tukea heitä väkivaltakokemuksista toipumisessa. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen, turvallisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Jokainen osallistuja säätelee itse, kuinka paljon henkilökohtaisia kokemuksiaan haluaa jakaa ryhmässä.

Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa keskiviikkoisin klo 18-19:30 seuraavina iltoina:

23.9., 30.9., 7.10., 14.10., 21.10., 28.10., 4.11., 11.11. ja 18.11.

Haku ryhmään on auki 10.-30.8. Hakulomakkeeseen pääset täältä. Ryhmänohjaajat ottavat sinuun yhteyttä ja osallistujat valitaan puhelin- tai videohaastattelujen perusteella. Haastattelussa kartoitetaan hakijan motivaatio, riittävä jaksaminen ja mahdollisuus sitoutua ryhmään. 

Ryhmän on tarkoitus kokoontua kasvokkain turvaväleillä, mutta mikäli koronatilanne muuttuu, tapaamme etänä Zoom-ohjelman välityksellä. Riskiryhmiin kuuluvien on myös mahdollista osallistua tapaamisiin etänä.

“Tämä ryhmä oli tuki ja rohkaisu mennä eteenpäin oman selviytymisen saralla .”