Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Voit tulla ryhmään koska tahansa, vain yhdeksi kerraksi tai osallistua useampaan. Ryhmässä sinun ei tarvitse kertoa omaa nimeäsi eikä yksi osallistuminen velvoita sinua käymään jatkossa. Saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Kokoontumispäivämäärät syksyllä 2019 ovat 29.8., 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12. ja 19.12.

Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 18.00-19.45 Aivoliiton tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A , 00100 Helsinki.

Lisätietoja saat Naisten Linjan toimistolta (09) 436 1008 tai sähköpostitse toimisto@naistenlinja.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Olo-Turva jooga

Keho muistaa väkivallan, pahat sanat ja teot. Naisten Linjan ja Olo-Tilan syksyn joogaryhmä 18-30-vuotiaille naisille auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen.

Onko kehoosi kajottu vasten tahtoasi tai onko kehonkuvaasi loukattu? Onko sinun vaikeaa hahmottaa kehoasi tai suhtautua siihen? Haluatko, että kokemuksesi ei enää määrittele sinua ja suhtautumistasi omaan kehoosi? Toivotko, että voisit kokea vartalosi kauniina ja arvokkaana?

Oman kehon arvostaminen, terveiden rajojen vetäminen sekä kehon viestien kuuleminen on usein vaikeaa. Kehonhahmotusongelmat, selittämättömät pääkivut, lihaskivut, vaikeudet rentoutua, yli- tai alivirittyneisyys, uniongelmat sekä haasteet tunnistaa oman kehon tarpeita ovat tyypillisiä väkivallan seurauksia. Kurssimme tarkoituksena on auttaa suhtautumaan omaan kehoonsa lämmöllä ja hyväksyen.

Syksyn 2019 Olo-Turva joogakurssi alkaa 18.9. ja päättyy 6.11. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.00 yhteensä seitsemän kertaa. 16.10. on tauko.

Kurssin tarkoituksena on purkaa väkivallan kehoon jättämää jännitystä ja stressiä lempeillä joogaliikkeillä, rentoutusharjoituksilla, syvävenytyksillä, hengitykseen hiljentymisellä ja hyväksyvää läsnäoloa opettelemalla. Kurssin vetäjänä toimii Vijnana-joogaopettaja Jutta Niala, jolla on vankka osaaminen myös traumaa kokeneitten ihmisten ohjaamisesta. Lisäksi paikalla on Naisten Linjan työntekijä. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista.

“Tulin lähes jokaiselle tunnille rauhattomana ja epätasapainoisessa, jopa epätoivoisessa olossa, mutta tunnin jälkeen tunsin kehossa voimakkaan muutoksen. Jos oma kehoni voisi jotenkin kertoa minulle, että kaikki on hyvin, niin se tunne oli fyysisesti sellainen. Parasta oli ehkä se, että löysin kokemuksen itseni kunnioittamisesta ja omista rajoista. Pysähdyin kuuntelemaan ja kuulin.

– Palaute keväältä 2019

Hakuaika päättyy 19.8. Kurssille otetaan 15-25 osallistujaa. Hae mukaan tästä.

Kurssin kokonaishinta on 35 euroa. Mikäli hinta on kynnyskysymys kurssille osallistumiseen, perustele hakemuksessa miksi haet maksuvapautusta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne hävitetään kurssin päätyttyä. Otamme hakijoihin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Ennen kurssin alkamista lähetämme osallistujille tarkemmat tiedot kurssista.

Olen selviytyjä – Suljettu ryhmä

”Oli ihanaa kun sai itse puhua, ilman että yhtään syyllistettiin, tämä helpotti kovasti.”

Vertaisryhmästä tukea parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille – syksyn 2019 suljetun ryhmän alkamisaika tiedotetaan myöhemmin.

Henkinen ja fyysinen väkivalta jättävät jälkiä, jotka vaikuttavat naisen koko elämään. Oma elämäntarina voi tuntua vieraalta. Kipeimmät haavat ovat ihon alla, katseilta piilossa. Käännä tänä syksynä uusi sivu ja tule käsittelemään kokemaasi väkivaltaa turvalliseen ryhmään, saman kokeneiden naisten kanssa.

Parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnattu Olen selviytyjä -ryhmä tarjoaa turvallisen tilan väkivaltakokemusten käsittelyyn. Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin Helsingin keskustassa. Ryhmä pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Ryhmää ohjaavat kokeneet ammattilaiset.

Ryhmä tarjoaa tilan traumaattisten kokemusten käsittelylle kiireettömästi ja vertaisryhmässä. Haluamme tarjota ryhmäläisillemme voimia arjen keskelle ja tukea heitä väkivaltakokemuksista toipumisessa. Etsimme yhdessä ryhmäläisille sopivia turvallisia selviytymiskeinoja. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Jokainen osallistuja säätelee itse, kuinka paljon henkilökohtaisia kokemuksiaan haluaa jakaa ryhmässä. Turvallisen ilmapiirin luomiseksi ryhmällä on selkeät säännöt ja rutiinit.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin.

Hakuajan alkaessa täytä sähköinen hakulomake ja ryhmänohjaajat ottavat sinuun yhteyttä. Olen selviytyjä -ryhmän osallistujat valitaan puhelinhaastattelujen perusteella. Haastattelussa kartoitetaan hakijan motivaatio, riittävä jaksaminen ja mahdollisuus sitoutua ryhmään. Puhelussa kartoitetaan myös asiakkaan väkivaltahistoria sekä mahdollinen akuutti kriisitilanne. Kerrothan haastattelussa, mikäli tarvitset lapsenvahtia lapsellesi ryhmän tapaamiskertojen ajaksi.

Olen selviytyjä -ryhmää ohjaavat kaksi väkivaltatyön ammattilaista.

“Aikansa se vie ja jäljet eivät varmaankaan koskaan unohdu. Tärkeintä on, etten leimaa enää itseäni hakatuksi naiseksi, vaan väkivallasta selviytyjäksi. Minä selviän.”