NAISTEN LINJA <3 TYTTÖJEN TALO
VÄKIVALTAA KOKENEILLE NUORILLE NAISILLE SUUNNATTU VERKKOVERTAISRYHMÄ

Ryhmä kokoontuu ajalla 29.10.-30.11.

Onko sinusta joskus tuntunut siltä, että rajojasi ei ole kunnioitettu? Oletko joskus joutunut tekemään jotain, mitä et olisi halunnut tehdä? Onko joku joskus satuttanut sinua tai vaarantanut turvallisuutesi?

Sinä saat määritellä omat rajasi. Sinä saat myös määritellä, milloin ne on ylitetty. Kaikenlainen väkivalta jättää aina kokijaan jäljen ja saattaa aiheuttaa hänessä esimerkiksi häpeän ja syyllisyyden tunteita. Toipuminen vaatii salaisuuden jakamista.

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo on väkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä. Voit osallistua ryhmään, jos olet 18-29 -vuotias itsensä tytöksi tai naiseksi määrittelevä henkilö, joka on joskus kokenut väkivaltaa. Väkivalta voi olla esimerkiksi henkistä, fyysistä, seksuaalisuutta loukkaavaa, taloudellista tai vainoamista. Se voi tapahtua netissä, kotona tai julkisessa tilassa. Kaikki nämä teot ovat väärin kokijaa kohtaan.

Verkkovertaisryhmässä voit keskustella väkivaltakokemuksistasi ohjaajien sekä toisten väkivaltaa kokeneiden nuorten naisten kanssa. Ryhmää ohjaavat Naisten Linjan sosiaalityöntekijä Sonja Tihveräinen, Tyttöjen talon seksuaaliväkivaltatyöntekijä Pia Tuovinen sekä vastaava seksuaaliväkivaltatyöntekijä Kristiina Hannila. Ohjaajat ovat väkivaltatyön ammattilaisia. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, jossa keskustelu ei ole reaaliaikaista. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tai maailmaa tahansa, ryhmässä ei kuitenkaan kerrota tietoja kenenkään kotipaikkakunnasta.

Hakuaika ryhmään 14.10.2018 saakka. Voit hakea mukaan alla olevasta linkistä. Ryhmään valittuihin otetaan yhteyttä puhelimitse. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla!

 

Hae ryhmään tästä!

Verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille naisille

Ryhmä kokoontuu ajalla 8.10.-16.11.

Tuntuuko sinusta siltä, että joudut olemaan varpaillasi ja varomaan sanojasi kumppanisi seurassa?
Oletko jatkuvasti pahoillasi jostain ja pelkäät, ettet osaa tehdä enää mitään oikein?
Onko hän niin mustasukkainen, että et enää juuri vietä aikaa muiden kuin hänen kanssaan?
Onko itseluottamuksesi laskenut suhteen aikana ja varot tekemästä pieniäkin päätöksiä omin päin?
Koetko mielipahaa jo päättyneessä parisuhteessasi tapahtuneista asioista, vaikka erosta olisi aikaa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen ”kyllä”, olet saattanut kokea henkistä väkivaltaa.

Henkistä väkivaltaa on vaikea tunnistaa. Monenlaiset erimielisyydet kuuluvat elämään, mutta riidalla ja väkivallalla on ero. Riidan osapuolet voivat vapaasti sanoa oman mielipiteensä. Jos toinen ei uskalla ilmaista mielipiteitään ja omia rajojaan, koska pelkää seurauksia, on kyse väkivallasta eikä riidasta.

Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi vähättelyä, syyllistämistä, kontrollointia, haukkumista tai kiristämistä. Henkinen väkivalta jättää aina kokijaan jäljen ja aiheuttaa esimerkiksi häpeän ja syyllisyyden tunteita. Pahimmillaan koko itseluottamus murenee.

Toipuminen on kuitenkin mahdollista! Koe vertaistuen voima, ja hae mukaan Naisten Linjan verkkovertaisryhmään henkistä väkivaltaa kokeneille naisille.

Verkkovertaisryhmässä voit keskustella väkivaltakokemuksistasi ohjaajien sekä toisten väkivaltaa kokeneiden kanssa. Ohjaajina toimivat Rauni Kortesalmi ja Satu Pihlaja, joilla on pitkä kokemus väkivaltatyön ja henkisen hyvinvoinnin tukemisen ammattilaisina. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, joten keskustelu ei ole reaaliaikaista. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tahansa.

Haku päättyy 30.9. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla!

 

Hae ryhmään tästä!

Naisten Linjan #MeToo -verkkovertaisryhmä seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa, ahdistelua ja häirintää kokeneille naisille

Ryhmä kokoontuu ajalla 27.8.-12.10.2018

Oletko joskus kokenut seksuaalisuuttasi loukkaavaa väkivaltaa, ahdistelua tai häirintää?
Onko joku sanoin tai teoin loukannut omia henkisen tai fyysisen koskemattomuuden rajojasi?
Herättikö #MeToo-kampanja sinussa ajatuksia, joita haluaisit vielä käsitellä samaa kokeneiden kanssa?
Tuntuuko sinusta, että et ihan vielä uskaltanut tai pystynyt ottamaan omaa kokemustasi puheeksi?
Haluaisitko olla osa ryhmää, jossa sekä jaetaan omia kokemuksia että tuetaan toisia lämpimässä ilmapiirissä?

Viime syksynä alkanut #MeToo-kampanja perustui jaetulle kokemukselle siitä, että liian moni meistä on kokenut seksuaalisuuttaan loukkaavaa kaltoinkohtelua ja joutunut vaikenemaan siitä. Sinun kokemuksesi määrittelee sen, milloin omat rajasi on ylitetty. Jokainen seksuaalisuuttasi loukkaava teko on väärin, tapahtui se kotona, kadulla tai netissä. Tästä saa puhua.

Seksuaalisuutta loukkaava väkivalta haavoittaa hyvin intiimiä osaa ihmisestä. Myös siksi sen puheeksi ottaminen voi olla erityisen haastavaa. Moni kokee häpeää ja syyllisyyttä, vaikka vastuu väkivallasta ei ole ikinä kokijan. Omat rajat ylittävä kokemus jättää jäljen, mutta toipuminen on mahdollista. Me Naisten Linjalla tiedämme, että vertaisuuteen perustuva tuki on monelle tärkeä osa omaa toipumisprosessia. Vertaisryhmässä voit jakaa anonyymisti juuri sen verran, kun koet sillä hetkellä hyväksi. Saat myös vastavuoroisesti olla toisille samankaltaisia asioita kokeneille tukena.

Verkkovertaisryhmän ohjaajina toimivat Noora Siivonen, Merja Rankinen sekä Sonja Tihveräinen. Heillä on pitkä sekä monipuolinen kokemus väkivaltatyön ammattilaisina. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, joten keskustelu ei ole reaaliaikaista. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tai maailmaa tahansa.

Ethän jää yksin, vaikenemisen aika on ohi!

Haku on päättynyt.

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo
Parisuhteessaan väkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä

Onko sinusta joskus tuntunut siltä, että rajojasi ei kunnioiteta parisuhteessasi? Oletko joskus joutunut tekemään jotain, mitä et olisi halunnut tehdä? Onko kumppani joskus satuttanut sinua tai vaarantanut turvallisuutesi?

Sinä saat määritellä omat rajasi. Sinä saat myös määritellä, milloin ne on ylitetty. Kaikenlainen väkivalta jättää aina kokijaan jäljen ja saattaa aiheuttaa hänessä esimerkiksi häpeän ja syyllisyyden tunteita. Toipuminen vaatii salaisuuden jakamista.

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo on parisuhteessaan väkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä. Voit osallistua ryhmään, jos olet 18-25 -vuotias itsensä tytöksi tai naiseksi määrittelevä henkilö, joka on joskus kokenut kumppanin tekemää väkivaltaa. Väkivalta voi olla esimerkiksi henkistä, fyysistä, seksuaalisuutta loukkaavaa, taloudellista tai vainoamista. Se voi tapahtua netissä, kotona tai julkisessa tilassa. Kaikki nämä teot ovat väärin kokijaa kohtaan.

Verkkovertaisryhmässä voit keskustella väkivaltakokemuksistasi ohjaajien sekä toisten väkivaltaa kokeneiden nuorten naisten kanssa. Ohjaajat ovat väkivaltatyön ammattilaisia Naisten Linjalta ja Tyttöjen talosta. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, joten keskustelu ei ole reaaliaikaista. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tahansa, ryhmässä ei kuitenkaan kerrota tietoja kenenkään kotipaikkakunnasta.

Hakuaika ryhmään on 17.10.-30.10.2017. Voit hakea mukaan alla olevasta linkistä. Ryhmään valittuihin otetaan yhteyttä puhelimitse marraskuun alussa. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla!

Haku on päättynyt.

 

Vertaisryhmästä tukea ja voimaa – väkivaltaa kohdanneiden romaninaisten verkkovertaisryhmä aloittaa 23.10.

Joka puolella maailmaa naiset kohtaavat väkivaltaa parisuhteessa siitä yksinkertaisesta syystä, että he ovat naisia. Romaniyhteisöön kuuluminen ei tee poikkeusta.

Naisten Linja ja Romano Mission Naisten Kulma järjestävät internetissä turvallisen verkkoryhmän väkivaltaa kohdanneille romaninaisille. Ryhmän kautta saat vertaistukea, kuuntelijan kokemuksillesi sekä tietoa väkivallasta. Ryhmän ohjaajilla on romanikulttuurin tuntemusta ja he osaavat peilata ryhmässä jaettavia asioita ja kokemuksia romanikulttuurilähtöisesti.

Verkkovertaisryhmä alkaa maanantaina 23.10. ja päättyy perjantaina 24.11. Verkkovertaisryhmän ohjaajina toimivat Naisten Kulman palvelupäällikkö Jenny Penna ja Naisten Linjan vähemmistönaisten kohtaamaan väkivaltaan perehtynyt suunnittelija Pirkko Justander. Ohjaajat ovat ryhmässä omilla nimillään. Muut ryhmäläiset ovat nimimerkillä. Keskustelut ovat salaisia ja luottamuksellisia, eikä niitä säilytetä päättymisen jälkeen. Kukaan ulkopuolinen ei pääse keskusteluja näkemään. Itsestään ja omista väkivaltakokemuksista on hyvä kertoa niin, ettei ketään tunnisteta.

Ryhmä ei kokoonnu tiettyyn kelloaikaan tai tiettynä päivänä keskustelemaan vaan se toimii kuin päiväkirja. Voit käydä kirjoittamassa omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Voit myös lukea toisten kirjoittamista asiaosta silloin, kun sinulle parhaiten sopii koko sen ajan, kun ryhmä on toiminnassa. Ohjaajat ovat ryhmässä apuna ja tukena.

Jos haluat tulla mukaan, täytä alla oleva hakemuslomake 18.10.2017 mennessä.

Ryhmään tulijoille lähetetään tarkat ja helpot ohjeet kirjautumisesta ja netin käytöstä 23.10. klo 12.00. Opastusta nettiryhmän käytöstä voit saada myös yksilöllisesti puhelimitse.

Tarkemmat tiedustelut pirkko.justander@naistenlinja.fi puh. 050 525 41 83 tai jenny.penna@naistenkulma.fi puh. 045 873 9990.

Haku on päättynyt.

 

Naisten Linjan ja Tukinaisen verkkovertaisryhmä parisuhteessaan seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille

Oletko nuorena tai aikuisena kokenut parisuhteessasi väkivaltaa, joka on loukannut seksuaalisuuttasi?

Naisten Linja ja Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestävät tänä keväänä yhteistyössä verkkovertaistukiryhmän seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille. Seksuaalisuutta loukkaava väkivalta on monimuotoista kaltoinkohtelua, jossa seksuaalisen itsemäärämisoikeuden rajat ylitetään. Se on kaikkea halventamisesta ja nöyryyttämisestä painostamiseen ja raiskaukseen asti. Sinun kokemuksesi määrittelee sen, milloin omat rajasi on ylitetty.

Hakuaika ryhmään on 5. – 24.4.2017. Voit hakea mukaan ryhmään alla olevasta linkistä. Ryhmään valittuihin naisiin otetaan yhteyttä puhelimitse ennen vappua. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla!

Verkkovertaisryhmä alkaa 9.5. ja loppuu 12.6.2017. Ryhmässä keskustellaan turvallisuudesta, luottamuksesta, väkivallan seurauksista ja siitä toipumisesta. Ryhmä tarjoaa tietoa ja tukea seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa parisuhteessaan kokeneille naisille. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, joten keskustelu ei ole reaaliaikaista. Ryhmän ohjaajina toimivat Noora Siivonen Naisten Linjalta ja Virve Virta Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta. Molemmat ovat väkivaltatyön ammattilaisia.

Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä kokemaasi väkivaltaa ja toipua siitä verkkoryhmän avulla. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tahansa, ryhmässä ei kuitenkaan kerrota tietoja kenenkään kotipaikkakunnasta. Ohjaajat antavat selkeitä ohjeita ja vastaavat turvallisuudestasi ryhmässä. Ryhmäkeskustelu toteutetaan Naisten Linjan salatulla keskustelufoorumilla, johon pääsevät vain ryhmään valitut ja ohjaajat.

Sydämellisesti tervetuloa jakamaan salaisuus!

Ryhmä on päättynyt.

Vertaisryhmästä tukea ja voimaa – Väkivaltaa kohdanneiden transfeminiinien verkkovertaisryhmä aloittaa helmikuussa 2017

Tulevana keväänä Naisten Linja ja Setan Transtukipiste järjestävät yhteistyössä verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille. Hakuaika ryhmään on 1.12.2016-22.1.2017.  Älä jää yksin väkivaltakokemuksesi kanssa, tule mukaan verkkovertaisryhmään!

Verkkovertaisryhmä alkaa 6.2. ja päättyy 17.3. Ryhmän ohjaajina toimivat sosiaalikasvattaja, seksuaalineuvoja Merja Rankinen Naisten Linjalta ja sosiaalityöntekijä, perheterapeutti Maarit Huuska Setan Transtukipisteeltä. Molemmat ohjaajat ovat työskennelleet sukupuolen moninaisuuden parissa, lisäksi Merja Rankisella on pitkä kokemus väkivaltatyöstä.

Transfeminiinillä tarkoitetaan henkilöä, joka on syntymässä määritetty pojaksi, mutta tämä ei vastaa hänen kokemustaan sukupuolestaan. Itsensä voi määritellä esimerkiksi transnaiseksi tai muunsukupuoliseksi, joka tapauksessa identiteettiä määrittää feminiinisyys tai naiseus. Tutkimusten mukaan transfeminiinin mahdollisuus kohdata elämässään väkivaltaa tai sen uhkaa on suuri. Julkisessa tilassa, esimerkiksi kadulla koettu väkivalta tunnistetaan helpommin, mutta esimerkiksi perheessä tai parisuhteessa tapahtuva väkivalta jää piiloon. Koettu väkivalta voi olla henkistä, fyysistä, seksuaalista, taloudellista tai vaikka kaikkia näitä. Väkivalta on voinut tapahtua parisuhteessa, perheessä, työpaikalla, julkisessa tilassa tai palvelujärjestelmän puitteissa.

Transfeminiineille räätälöity verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea transfeminiineihin kohdistuvasta väkivallasta ja siitä toipumisesta. Verkkoryhmässä opit tunnistamaan väkivallan eri muotoja ja niiden vaikutuksia elämääsi. Ryhmässä käydään läpi erilaisista tapoja ja keinoja selviytyä ja toipua väkivallan vaikutuksista.  Lisäksi osallistujat saavat tietoa omista oikeuksistaan väkivaltaa kohdatessaan.

Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä kokemaasi väkivaltaa ja toipua siitä verkkoryhmän avulla. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tahansa, ryhmässä ei kuitenkaan kerrota tietoja kenenkään kotipaikkakunnasta. Ohjaajat antavat selkeitä ohjeita ja vastaavat turvallisuudestasi ryhmässä.

Ryhmään hakeminen tapahtuu täyttämällä ja lähettämällä alla oleva verkkolomake. Ryhmään valituille ilmoitetaan valinnoista 27.1.2017. Ryhmäkeskustelu toteutetaan Naisten Linjan salatulla keskustelufoorumilla, johon pääsevät vain ryhmään valitut ja ohjaajat.

Vaikenemisen aika on ohi, tervetuloa ryhmään!

Ryhmä on pättynyt.

Henkinen väkivalta haavoittaa – Tule toipumaan Naisten Linjan henkisen väkivallan verkkovertaisryhmään!

Henkinen väkivalta liukuu elämään useimmiten pikkuhiljaa. Se voi olla kontrollointia, mustasukkaisuutta, vähättelyä, syyllistämistä, mitätöintiä, kiristämistä, valehtelua, painostamista, eristämistä, uhkailua. Käsittelemättä jäänyt henkisen väkivallan kokemus on raskas kantaa. Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen.

Väkivaltakokemuksen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Tänä syksynä Naisten Linja järjestää verkkovertaisryhmän parisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille. Ryhmä tarjoaa tietoa ja tukea henkisestä väkivallasta toipumiseen.

Verkkovertaisryhmä alkaa 30.10.2016 ja päättyy perjantaina 9.12.2016. Ohjaajina toimivat sosiaalipsykologi Pia Puu Oksanen (VTM) ja henkiseen väkivaltaan erikoistunut tutkija ja itsemyötätunto-ohjaaja Elina Penttinen (YTT).

Naisten Linja verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2015. Palautteessaan monet osallistujista kokivat tulleensa vihdoinkin kuulluiksi ja saivat apua muiden ryhmäläisten tarinoista ja kokemuksista. Vertaistuen ohella ryhmätoiminta lisäsi toiveikkuutta ja antoi uskoa tulevaisuuteen.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

Ryhmä on tarkoitettu parisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille. Tarkoituksena on käsitellä kokemuksia, muistoja ja myös tuoreita tilanteita. Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä kokemaasi henkistä väkivaltaa ja toipua siitä.

Mitä ryhmässä tehdään?

Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Kokemusten jakaminen saman kokeneen kanssa on tärkeä askel henkisestä väkivallasta toipumisessa. Ryhmäläiset pääsevät itse vaikuttamaan ryhmän teemoihin. Ryhmän tarkoituksena on tarjota voimia ja tukea henkisen väkivallan kokemusten työstämiseen. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista, siellä esiinnytään nimimerkeillä, eikä tarkempia tietoja esimerkiksi kotipaikkakunnasta kerrota. Ohjaajat antavat selkeitä ohjeita ja pyrkivät takaamaan turvallisuutesi ryhmässä.

Osana ohjaaja Elina Penttisen Haavoittuvuuden haltuunotto -tutkimushanketta ryhmän osallistujat voivat halutessaan osallistua voimaannuttavaan haastatteluun kokemastaan väkivallasta. Lisätietoja hankkeesta löydät täältä.

 

Ryhmä on päättynyt.

Vertaisryhmästä tukea ja voimaa – Väkivaltaa kohdanneiden vammaisten naisten verkkovertaisryhmä aloittaa lokakuussa

Älä jää yksin väkivaltakokemuksesi kanssa! Tänä syksynä Naisten Linja järjestää verkkovertaisryhmän vammaisille/pitkäaikaissairaille väkivaltaa kohdanneille naisille. Hakuaika ryhmään on parhaillaan käynnissä.

Verkkovertaisryhmä alkaa keskiviikkona 26.10. 2016 ja päättyy keskiviikkona 30.11.2016. Ohjaajina toimivat KM/psykodraamaohjaaja Marja Pelkonen ja sosiaaliohjaaja Pirkko Justander. Molemmat ohjaajat ovat itse vammaisia naisia, Justander myös työskentelee naisten moninaisuustyön suunnittelijana Naisten Linjalla.

Toisin kuin luullaan, vammaisuus ei suojele naista väkivallalta. Pikemminkin päinvastoin. Tutkimusten mukaan vammaisen naisen mahdollisuus kohdata elämässään väkivaltaa tai sen uhkaa on monin verroin suurempi kuin vammattoman naisen. Vammassa tai sairaudessa voi olla joku piirre, kuten jatkuva riippuvuus toisen henkilön avusta, joka puolestaan altistaa väkivallalle.

Väkivalta voi olla auttamatta jättämistä, vähättelyä tai halventavaa puhetta. Kuntoutus- tai hoitotoimenpide voidaan tehdä tahallaan kivuliaasti. Muutakin fyysistä väkivaltaa voi esiintyä. Seksuaalista häirintää tai seksuaalista väkivaltaa voidaan naamioida ja piilottaa auttamiseksi tai avustamiseksi. Ystävyydestä tai rakkaudesta voidaan vaatia rahaa tai muuta taloudellista hyötyä siksi, että nainen on vammainen. Yhteiskunta on täynnä rakenteita, joiden väkivaltaisuutta ei edes tule ajatelleeksi. Lisäksi vammainen nainen ja väkivalta on tabu. Siitä ei uskalleta eikä haluta puhua.

Vaikenemisen aika on ohi! Verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea vammaiseen naiseen kohdistuvasta väkivallasta ja siitä toipumisesta. Tarkoituksena on käsitellä osallistujien kokemuksia, muistoja ja myös tuoreita tilanteita. Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä kokemaasi väkivaltaa ja toipua siitä verkkoryhmän avulla.

Toiminta ryhmässä on luottamuksellista, siellä esiinnytään nimimerkeillä, eikä tarkempia tietoja esimerkiksi kotipaikkakunnasta kerrota. Ohjaajat antavat selkeitä ohjeita ja pyrkivät takaamaan turvallisuutesi ryhmässä.

Ryhmään hakeminen tapahtuu täyttämällä ja lähettämällä alla oleva verkkolomake. Hakuaika vammaisten/pitkäaikaissairaiden verkkovertaisryhmään on 26.9.- 24.10.2016. Ryhmään valituille ilmoitetaan valinnoista 25.10.

Ryhmä on pääättynyt.