Ajankohtaiset verkkovertaisryhmät

Onko sinua loukattu netissä? Oletko kohdannut epäasiallista kohtelua verkon eri alustoilla?

Et ole yksin. Tule Naisten Linjan vertaistukiryhmään 26.4.-6.6.2021.

Naisten Linjan Turv@verkko-hanke järjestää keväällä 2021 verkkopohjaisen vertaistukiryhmän häirintää ja loukkauksia verkossa kohdanneille naiseksi itsensä määritteleville henkilöille. Ryhmässä voit jakaa kokemuksiasi ja keskustella muiden samaa kokeneiden kanssa sosiaalialan ammattilaisten tuella.

Milloin?
Ryhmä järjestetään 26.4.-6.6.2021 (kesto 6 viikkoa). Voit osallistua omien aikataulujesi ja jaksamisesi mukaan. Osallistumista toivotaan kuitenkin vähintään kerran viikossa. Ryhmän tekstipohjaisuus mahdollistaa joustavan osallistumisen ajasta ja paikasta riippumatta.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?
Naiseksi itsensä määritteleville henkilöille, jotka ovat kohdanneet pelottelua, häpäisyä tai uskottavuuden kyseenalaistamista netissä.

Miten ryhmä toimii?
Tukiryhmään osallistuminen tapahtuu kokonaan kirjoittaen Naisten Linjan suljetulla keskustelufoorumilla. Ryhmän ohjaajilla on tiedossa osallistujien henkilöllisyys, mutta ryhmäläiset toimivat keskustelualustalla nimimerkein. Ryhmää ohjaa kaksi sosiaalialan ammattilaista. Verkkoryhmässä noudatetaan turvallisempien tilojen periaatteita. Ryhmän kieli on suomi ja osallistuminen on maksutonta. Voit osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella.

Miksi minun kannattaa tulla ryhmään?
Muiden samaa kokeneiden kanssa keskusteleminen auttaa ymmärtämään, että et ole kokemuksiesi kanssa yksin. Vertaistuen hyötyjä on muun muassa se, että saat tukea ja kannustusta tilanteeseesi samaa kokeneilta. Myös vertaistuen antaminen on merkityksellistä. Ryhmässä saat keinoja oman jaksamisesi tukemiseen.

Miten haen mukaan?
Täytä hakulomake sivun lopusta löytyvän linkin kautta. Hakuajan lopulla/päätyttyä ohjaaja on hakijoihin yhteydessä ja haastattelee kaikki hakijat. Haastattelun jälkeen ryhmäläiset saavat ohjeet ryhmään liittymiseksi.

On tärkeää, että saat tukea kokemuksiisi. Sinä et ole yksin. Me olemme puolellasi.

Ryhmän ohjaajina toimivat Jasmina Haapanen ja Päivi Auma-aho. 

Jasmina on Naisten Linjan Turv@verkko-hankkeen hanketyöntekijä. Koulutukseltaan hän on sosionomi (AMK) ja sosiaalityön ja ihmisoikeuksien maisteri. Jasmina on väkivaltatyön asiantuntija ja perehtynyt erityisesti naisiin kohdistuvan väkivallan kysymyksiin. Päivi on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä ja käy parhaillaan psykoterapiakoulutusta. Päivi työskentelee tällä hetkellä sosiaaliterapeuttina ja hänellä on monipuolista kokemusta sosiaalityöstä, terapeuttisesta hoitotyöstä ja kehittämisestä sekä seikkailuja tv-tuotannon puolella.

HAE RYHMÄÄN TÄSTÄ! (Linkki aukeaa 1.3.2021)

Naisten Linja pidättää oikeuden muutoksiin ryhmän järjestämisessä. 

Lisätietoja saat Jasminalta jasmina.haapanen@naistenlinja.fi

Hakuaika on avoinna 1.-26.3.2021. Ilmoittautumalla ryhmään hyväksyt henkilötietojesi säilyttämisen ryhmän käynnissäoloajan. Tiedot hävitetään ryhmän päätyttyä. Tietojasi ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin ryhmän järjestämiseen sekä tarvittaessa yhteydenpitoon ohjaajan ja osallistujan välillä ryhmän käynnissäoloaikana. Tietoja käsittelee vain ryhmän salassapitovelvolliset ohjaajat. 

 

Muistathan myös Naisten Linjan Turv@verkko-hankkeen muut palvelut digitaalista väkivaltaa ja verkkovihaa kokeneille:
Turv@verkko-chat keskiviikkoisin klo 12-14, naistenlinja.fi
Turv@verkko-puhelin torstaisin klo 12-14, puh. 0800 02400
Voit kirjoittaa meille myös nettikirjeen!