Ryhmätoiminta

Alkavat ryhmät

Verkkovertaisryhmä naisparisuhteessa väkivaltaa kokeneille naisille

Tulevana keväänä Naisten Linja järjestää verkkovertaisryhmän naisparisuhteessa väkivaltaa kohdanneille naiseksi itsensä määritteleville. Ryhmä kokoontuu ajalla 8.4.-17.5.2019. Hakuaika ryhmään on 11.3.-31.3.2019.  Älä jää yksin väkivaltakokemuksesi kanssa, tule mukaan verkkovertaisryhmään! Lue lisää ja hae ryhmään täältä.

 

Käynnissä olevat ryhmät

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa joka toinen torstai klo 18:00-19:45 (17.1.2019 alkaen). Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Lue lisää!

Olo-Turva joogakurssi

Naisten Linjan ja Olo-Tilan joogaryhmä auttaa väkivaltaa ja häirintää kokeneita naisia löytämään rentoutuksen kautta oman kehon arvostuksen ja voiman uudelleen. Kurssin tarkoituksena on purkaa väkivallan kehoon jättämää jännitystä ja stressiä lempeillä joogaliikkeillä, rentoutusharjoituksilla, syvävenytyksillä, hengitykseen hiljentymisellä ja hyväksyvää läsnäoloa opettelemalla. Kevään 2019 Olo-Turva joogakurssi alkaa 27.2. ja päättyy 24.4. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin yhteensä seitsemän kertaa.  Haku on päättynyt. Lue lisää!

Verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille

Käsittelemättä jäänyt henkisen väkivallan kokemus on raskas kantaa. Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen. Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Ethän jää yksin, tukea on saatavillaRyhmä kokoontuu ajalla 4.2.-15.3. Haku on päättynyt torstaina 31.1. Lue lisää!

 

Aikaisemmat ryhmät

Olen selviytyjä – suljettu ryhmä

Väkivaltaa kokeneille naisille suunnattu Olen selviytyjä -ryhmä tarjoaa turvallisen tilan väkivaltakokemusten käsittelyyn. Vertaisryhmään haetaan erikseen ja se pysyy samana koko syksyn ajan.  Lue lisää!

#MeToo-verkkovertaisryhmä

Viime syksynä alkanut #MeToo-kampanja perustui jaetulle kokemukselle siitä, että liian moni meistä on kokenut seksuaalisuuttaan loukkaavaa kaltoinkohtelua ja joutunut vaikenemaan siitä. Sinun kokemuksesi määrittelee sen, milloin omat rajasi on ylitetty. Jokainen seksuaalisuuttasi loukkaava teko on väärin, tapahtui se kotona, kadulla tai netissä. Tästä saa puhua.
Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa. Lue lisää!

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kokeneille nuorille naisille

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo on väkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä. Voit osallistua ryhmään, jos olet 18-29 -vuotias itsensä tytöksi tai naiseksi määrittelevä henkilö, joka on joskus kokenut väkivaltaa. Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa. Lue lisää!

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kohdanneille romaninaisille

Naisten Linja ja Romano Mission Naisten Kulma järjestävät internetissä turvallisen verkkoryhmän väkivaltaa kohdanneille romaninaisille. Ryhmän kautta saat vertaistukea, kuuntelijan kokemuksillesi sekä tietoa väkivallasta. Ryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa. Lue lisää!

Verkkovertaisryhmä parisuhteessa seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille

Naisten Linja ja Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestävät tänä keväänä yhteistyössä verkkovertaistukiryhmän seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille. Hakuaika ryhmään on käynnissä 24.4. saakka. Verkkovertaisryhmä alkaa 9.5. ja loppuu 12.6.2017. Lue lisää!  Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa.

Verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille

Käsittelemättä jäänyt henkisen väkivallan kokemus on raskas kantaa. Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen. Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa.

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kokeneille vammaisille ja pitkäaikaissairaille naisille

Vammaisen naisen mahdollisuus kohdata elämässään väkivaltaa tai sen uhkaa on monin verroin suurempi kuin vammattoman naisen. Verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea vammaiseen naiseen kohdistuvasta väkivallasta ja siitä toipumisesta. Ryhmässä käsitellään osallistujien kokemuksia, muistoja ja myös tuoreita tilanteita.  Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa.

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille

Naisten Linja ja Setan Transtukipiste järjestävät yhteistyössä verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille keväällä 2017. Verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea väkivallasta ja siitä toipumisesta.  Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan some-kanavissa.