Ryhmätoiminta

AVOIN RYHMÄ kokoontuu kesäkuussa 2020

 

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Ryhmän tapaamisia keväältä jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi, mutta kesäkuussa ryhmään osallistuminen on jälleen mahdollista. Avoimen ryhmän tapaamisia järjestetään kahtena keskiviikkona: 3.6. ja 17.6., molempina klo 18-19:45. Huomioimme turvavälit ja tarkan hygienian kokoontumisissa. Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa. 

Pyydämme koronatilanteen takia poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautumista avoimen ryhmän kesän 2020 tapaamisiin. Ryhmät ovat nyt täynnä ja ilmoittautuminen on suljettu. Jos paikkoja vapautuu, avaamme ilmoittautumisen uudelleen tällä sivulla. 

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Kevään 2020 ryhmät

Verkkovertaisryhmä lähisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille

Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen. Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Ryhmä kokoontuu suojatulla verkkoalustalla 20.4.-29.5. välisenä aikana. Ilmoittautuminen ryhmään on päättynyt. 

Olo-Turva joogakurssi siirtyy syksylle 2020

Naisten Linjan ja Olo-Tila -joogakoulun yhteinen Olo-Turva -joogakurssi väkivaltaa tai häirintää kokeneille naisille siirtyy syksyyn. Kevään aikana lähetetyt hakemukset pysyvät voimassa syksyn kurssille. Olemme kaikkiin hakemuksen jättäneisiin yhteydessä ja tiedotamme joogakurssin uusista aikatauluista niiden varmistuessa. Lue lisää kevätkauden 2020 palvelumuutoksista täältä.

Avoin ryhmä on peruttu kevätkaudelta 2020

Avoimen ryhmän loppukevään kokoontumiset perutaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ryhmän oli määrä kokoontua kevään aikana joka toinen torstai toukokuun loppuun saakka. Tiedotamme syksyn avoimen ryhmän aikatauluista myöhemmin tänä vuonna.   Lue lisää kevätkauden 2020 palvelumuutoksista täältä.

Aikaisemmat ryhmät

Olen selviytyjä – suljettu ryhmä

Väkivaltaa kokeneille naisille suunnattu Olen selviytyjä -ryhmä tarjoaa turvallisen tilan väkivaltakokemusten käsittelyyn. Vertaisryhmään haetaan erikseen ja se pysyy samana koko syksyn ajan. Ryhmä on päättynyt.

Verkkovertaisryhmä seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille nuorille naisille

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo on seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä. Voit osallistua ryhmään, jos olet 18-29 -vuotias itsensä tytöksi tai naiseksi määrittelevä henkilö, joka on joskus kokenut seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa. Haku on päättynyt. 

Verkkovertaisryhmä naisparisuhteessa väkivaltaa kokeneille naisille

Naisten Linja järjestää verkkovertaisryhmän naisparisuhteessa väkivaltaa kohdanneille naiseksi itsensä määritteleville. Ryhmä kokoontuu ajalla 8.4.-17.5.2019. Älä jää yksin väkivaltakokemuksesi kanssa, tule mukaan verkkovertaisryhmään! Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille

Käsittelemättä jäänyt henkisen väkivallan kokemus on raskas kantaa. Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen. Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla! Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

#MeToo-verkkovertaisryhmä

Viime syksynä alkanut #MeToo-kampanja perustui jaetulle kokemukselle siitä, että liian moni meistä on kokenut seksuaalisuuttaan loukkaavaa kaltoinkohtelua ja joutunut vaikenemaan siitä. Sinun kokemuksesi määrittelee sen, milloin omat rajasi on ylitetty. Jokainen seksuaalisuuttasi loukkaava teko on väärin, tapahtui se kotona, kadulla tai netissä. Tästä saa puhua.
Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kohdanneille romaninaisille

Naisten Linja ja Romano Mission Naisten Kulma järjestävät internetissä turvallisen verkkoryhmän väkivaltaa kohdanneille romaninaisille. Ryhmän kautta saat vertaistukea, kuuntelijan kokemuksillesi sekä tietoa väkivallasta. Ryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä parisuhteessa seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille

Naisten Linja ja Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestävät tänä keväänä yhteistyössä verkkovertaistukiryhmän seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneille naisille. Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä henkistä väkivaltaa kokeneille

Käsittelemättä jäänyt henkisen väkivallan kokemus on raskas kantaa. Läheisen tekemä henkinen väkivalta viiltää syvältä ja jättää kokijaansa pitkäkestoisen jäljen. Verkkoryhmä tarjoaa tilan henkisen väkivallan kokemusten purkamiseen ja käsittelyyn ammattilaisten ohjaamassa keskustelussa. Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kokeneille vammaisille ja pitkäaikaissairaille naisille

Vammaisen naisen mahdollisuus kohdata elämässään väkivaltaa tai sen uhkaa on monin verroin suurempi kuin vammattoman naisen. Verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea vammaiseen naiseen kohdistuvasta väkivallasta ja siitä toipumisesta. Ryhmässä käsitellään osallistujien kokemuksia, muistoja ja myös tuoreita tilanteita.  Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.

Verkkovertaisryhmä väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille

Naisten Linja ja Setan Transtukipiste järjestävät yhteistyössä verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille keväällä 2017. Verkkovertaisryhmä tarjoaa tietoa ja tukea väkivallasta ja siitä toipumisesta.  Verkkoryhmä on päättynyt. Seuraavasta ryhmästä ilmoitetaan tällä sivulla ja Naisten Linjan somekanavissa.