Naisten Linja 0800 02400

Maanantaista perjantaihin klo 16-20

Digitaaliseen väkivaltaan ja verkkovihaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Turv@verkko-palveluihin.

”Oli ihanaa kun sai puhua, ilman että yhtään syyllistettiin. Tämä helpotti kovasti. Olisi pitänyt soittaa jo monta vuotta sitten, ennen kuin tilanne pääsi näin pahaksi. En ennen tiennyt, että tällainen Naisten Linja on olemassa, tämä oli kyllä löytö, kiitos!”  -soittajan palaute

Naisten Linja on tarkoitettu kaikille väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille. Puhelimeen vastaavat Naisten Linjan kouluttamat vapaaehtoiset naiset. Puhelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Sinun ei tarvitse miettiä, ovatko kokemuksesi henkistä nujertamista, fyysistä väkivaltaa, seksuaalista ahdistelua vai rajuksi yltynyttä riitaa. Väkivallan tekijä voi olla kuka vaan – puolisosi, entinen seurustelukumppanisi, naapurisi tai täysin tuntematon henkilö. Voit soittaa myös, jos olet huolissasi läheisestäsi. Riittää, että haluat keskustella väkivallasta.

Me olemme sinun puolellasi. Kuuntelemme sinua. Jos tarvitset neuvoja, sekin onnistuu: annamme sinulle turvaohjeita tai autamme sinua löytämään palveluja omalta paikkakunnaltasi.

Soittaessasi Naisten Linjalle sinä päätät, kuinka paljon haluat itsestäsi kertoa.  Puhelinnumerosi ei tule missään vaiheessa Naisten Linjan tietoon eikä puheluita nauhoiteta. Naisten Linjalle soitetut puhelut ovat Suomesta soitettuna maksuttomia eivätkä näy puhelinlaskun erittelyssä.

”Kiitos. Sain ajatuksiani selvemmiksi. En ole kehdannut soittaa edes kenellekään tutulle, kun häpeän niin sitä, että olen taas uhrina.” – soittajan palaute

NAISTEN LINJA 0800 02400 (ma-pe klo 16-20)

Joskus linjalla on ruuhkaa. Ethän lannistu, vaan soita uudelleen! Voit otta yhteyttä myös netin kautta.

Naisten Linjan päivystäjät kirjaavat jokaisesta yhteydenotosta palveluseurantalomakkeen, johon kirjataan yhteydenotoista tietoja anonyymisti. Lomakkeissa kysytään mm. yhteydenottajan kokeman väkivallan muodoista, milloin väkivaltaa on tapahtunut ja siitä, mistä muualta yhteydenottaja on mahdollisesti saanut tukea tilanteen selvittämiseen ja sen käsittelemiseen. Naisten Linja ei kirjaa yhteydenottajista mitään henkilöllisyystietoja, vaikka ne tulisivat yhteydenotossa ilmi. Palveluseurantaa on tärkeä tehdä sen vuoksi, että saamme rakenteellista tietoa väkivallan yleisyydestä, sen aiheuttamasta tuen tarpeesta sekä palvelujemme tarkoituksenmukaisuudesta. Raportoimme palvelutilastoistamme vuosittain rahoittajillemme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselle STEA:lle. Yksittäisiä lomakkeita pääsevät tarkastelemaan vain Naisten Linjan vaitiolovelvolliset työntekijät, eikä yksittäisistä yhteydenottajista raportoida eteenpäin kolmansille osapuolille. Kaikki seurantalomakkeisiin tallentamamme tieto on anonyymia.

Emme kerää henkilökohtaisia tietoja verkkosivuillamme käyvistä käyttäjistä. Käytämme Google Analytics -työkaluja tilastointiin, kuten siihen, kuinka monta vierailijaa sivuillamme käy kuukausittain.

Naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina. Naisten Linja.