“Viesti auttoi paljon. Olin ajatellut itse samoja asioita, mutta helpotti, kun joku ulkopuolinen sanoi samat asiat ja antoi vahvistuksen tunteelleni siitä, että entisen kumppanin käytös ei ole normaalia enkä ansaitse tällaista.”

“Kiitos vastauksesta! Tuntuu hyvältä huomata, että vastaaja on oikea ihminen, eikä pelkkä automaattivastaaja. Sain tietoa, mistä hakea apua, ja se helpottaa oloani. Kaikenkaikkiaan vastauksenne antoi voimia jatkaa tästä eteenpäin – tiedän, että en olekaan ihan yksin, ja saan apua kun sitä tarvitsen.”

Joskus huolistaan on helpompi kirjoittaa kuin puhua. Usein asiat selkenevät itsellekin paremmin, kun ne laittaa paperille.

Voit kirjoittaa Naisten Linjan Nettikirjepalveluun, kun haluat kertoa kokemastasi väkivallasta tai sen uhasta, kysyä paikkakunnallasi saatavilla olevista palveluista tai pyytää apua jaksamiseesi.

Sinun ei tarvitse miettiä, ovatko kokemuksesi henkistä nujertamista,  fyysistä väkivaltaa, seksuaalista ahdistelua vai rajuksi yltynyttä riitaa.  Väkivallan tekijä voi olla kuka vaan – puolisosi, entinen seurustelukumppanisi, naapurisi tai täysin tuntematon henkilö. Riittää, että olet huolissasi.  Jokainen yhteydenotto on meille tärkeä.

Viestiisi vastaa Naisten Linjan kouluttama vapaaehtoinen nainen. Viestit ovat luottamuksellisia eikä kukaan ulkopuolinen pääse lukemaan niitä. Vastauksen voit noutaa käyttäjätunnuksellasi palvelusta viimeistään kolmen viikon kuluttua kysymyksen jättämisestä. Vastaamme kaikkiin kirjeisiin kuitenkin mahdollisimman pian.

Naisten Linjan päivystäjät kirjaavat jokaisesta yhteydenotosta palveluseurantalomakkeen, johon kirjataan yhteydenotoista tietoja anonyymisti. Lomakkeissa kysytään mm. yhteydenottajan kokeman väkivallan muodoista, milloin väkivaltaa on tapahtunut ja siitä, mistä muualta yhteydenottaja on mahdollisesti saanut tukea tilanteen selvittämiseen ja sen käsittelemiseen. Naisten Linja ei kirjaa yhteydenottajista mitään henkilöllisyystietoja, vaikka ne tulisivat yhteydenotossa ilmi. Palveluseurantaa on tärkeä tehdä sen vuoksi, että saamme rakenteellista tietoa väkivallan yleisyydestä, sen aiheuttamasta tuen tarpeesta sekä palvelujemme tarkoituksenmukaisuudesta. Raportoimme palvelutilastoistamme vuosittain rahoittajillemme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselle STEA:lle. Yksittäisiä lomakkeita pääsevät tarkastelemaan vain Naisten Linjan vaitiolovelvolliset työntekijät, eikä yksittäisistä yhteydenottajista raportoida eteenpäin kolmansille osapuolille. Kaikki seurantalomakkeisiin tallentamamme tieto on anonyymia.

Emme kerää henkilökohtaisia tietoja verkkosivuillamme käyvistä käyttäjistä. Käytämme Google Analytics -työkaluja tilastointiin, kuten siihen, kuinka monta vierailijaa sivuillamme käy kuukausittain.

Voit lähettää uuden viestin nimettömänä, noutaa vastauksen kysymykseesi tai jatkaa aiemmin kesken jääneen viestin kirjoittamista.

Suojaa yksityisyytesi!

Suosittelemme että käytät kysymystä lähettäessäsi selaimesi yksityisyydensuojatilaa (privacy mode tai incognito mode).

 


Kirjoita uusi viesti

tai

Nouda vastaus


Käyttöohjeet:

  1. Kirjoita valitsemasi käyttäjätunnus ja paina jatka-painiketta
  2. Järjestelmä antaa sinulle salasanan. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi muistiin.
  3. Kirjoita viestisi tekstikenttään. Voit myös otsikoida viestin niin halutessasi.
  4. Kun viesti on valmis, paina lähetä-painiketta. Jos haluat jatkaa viestin kirjoittamista myöhemmin, valitse “Tallenna ja jatka myöhemmin”.
  5. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin kolmen viikon aikana kirjeen saapumisesta Naisten Linjalle. Jokaiseen kysymykseen vastataan. Vastauksen voi lukea kohdasta “nouda vastaus” käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Viestit säilyvät järjestelmässä noin vuoden.

Lue lisää palvelun tietosuojasta »