Katso tätä sivua turvallisesti

Selain tallentaa automaattisesti välimuistiin luettuja sivuja. Välimuistiin saattaa siten tallentua yksityistä tietoa, jota et halua muiden näkevän. Välimuisti onkin syytä tyhjentää aina, kun on käytetty sivustoa, jonka käytöstä et halua kertoa muille tai jolla olet käsitellyt yksityisiä tietojasi, etenkin jos käytät yhteiskäytössä olevaa tietokonetta.

Jos pelkäät väkivaltaisen kumppanisi tai läheisesi tarkkailevan tietokoneen käyttöäsi, on parempi katsella sivustoja, joiden käytön haluat salata, esimerkiksi ystävän tietokoneella, töissä tai kirjastossa. Myös sähköpostin käytössä ja salasanojen säilyttämisessä kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Seuraavassa ohjeita välimuistin tyhjentämiseen erilaisilla selaimilla:

Firefox, Chrome ja Internet Explorer

Paina ctrl ja h -näppäimiä, jolloin saat esiin selailuhistorian. Poista historiasta sivut, joilla vierailusta et halua jäävän jälkiä. Chrome- ja Firefox-selaimilla on mahdollisuus siirtyä yksityinen selaus-tilaan, jolloin tietoja ei tallennu välimuistiin. Työkalut -> siirry yksityinen selaus -tilaan.

Opera

Paina ctrl, shift ja h -näppäimiä. Esiin tulevasta selailuhistoriasta voit valita sivut, jotka haluat poistaa sivuhistoriasta. Poista sivut painamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla ”poista”.

Safari

Valitse ylävalikosta ”historia” ja ”tyhjennä historia”.